Parc Natural Lagunas de Ruidera  
           
ES   CAT   EN   FR

ACTUALITAT ::

Septiembre 20, 2019

Este sábado, día 21 de septiembre, se celebrará la vigésima cuarta de las 39 rutas ...

Mayo 4, 2019

El sábado 18 de mayo un centenar de personas visitarán este oasis de La Mancha como parte de ...

AGENDA CULTURAL ::

  Octubre
09  

Gastronomía, folclore y juegos tradicionales se han dado cita este fin de semana en la XVIII ...

  Julio
23  

Ya conocemos el cartel definitivo del RockOssa Festival 2017, festival que se desarrollará el ...

MULTIMEDIA VIDEO ::

  Vídeo multimèdia
 
VÍDEO DEL PARC NATURAL
Imatges sobre el Parc Natural i la vida que en ell s’arrecera.

EL TEMPS ::

Predicció per Ruidera

ENLLAçOS D'INTERES ::

www.facebook.es
Segueix-nos al Facebook.
www.albamanjon.net
Hotel de la nostra empresa a Ruidera i amb vistes a la Laguna de San Pedro.
www.lagunasderuidera.net
Portal informatiu i d’oferta turística del Parque Natural Lagunas de Ruidera.
www.ruideractiva.com
Empresa que realitza activitats de Turisme Actiu en l’entorn.
PARQUE NATURAL LAGUNAS DE RUIDERA
DESCOBREIX-HO TOT L’ANY

En el límit de les províncies d'Albacete i Ciudad Real, i en mig de l'extens Campo de Montiel, ens trobem, gairebé sense previ avís amb un oasi d'aigua i vegetació; el Parc Natural de les Lagunas de Ruidera, en el punt més alt del qual, el Cap de San Pedro es troben el Castell de Rochafrida i la Cova de Montesinos.


 


En una superfície de 4000 hectàrees es reparteixen setze llacunes que escalonadament formen cascades i torrents que van des dels primers deus que emanen a la llacuna Blanca fins a arribar a les llacunes baixes i el Pantà de Peñarroya. A la primavera, l'exuberant colorit d'una vegetació abundant i variada, rep un innombrable nombre d'aus aquàtiques. L'aigua assoleix en aquesta època el seu màxim cabal i flueix d'una llacuna a l'altra formant en alguns casos petites trencades.

CIUDAD REAL
ALBACETE
RUIDERA
OSSA DE MONTIEL
Embalse de Peñarroya
Hundimiento
Cueva Montesinos
Castillo de Rochafrida
Ermita de San Pedro
Laguna Cenagosa
Laguna Coladilla
Laguna Cueva Morenilla
Laguna del Rey
Laguna la Colgada
Laguna Batana
Laguna Salvadora
Laguna Lengua
Laguna San Pedro
Laguna Sto. Morcillo
Laguna Redondilla
Laguna Tinaja
Laguna Tomilla
Laguna Conceja
Laguna Blanca
L'estiu és l'època ideal per gaudir de les nombroses activitats aquàtiques o perquè els amants de la naturalesa s'endinsin per les sengles que travessen el parc; la tardor, en canvi, ens descobrirà els seus recòndits paratges o els terres encatifats amb acolorides fulles de tots els matisos de l'ocre, que atorguen al paisatge un encès contrast amb la verdor eterna de les copes dels pins i les sabines. L'assossec i la tranquil•litat són la carta de presentació d'un hivern que convida a contemplar un paisatge intacte. A la caiguda de la tarda la posta de sol arrenca de les parets rocoses sorprenents llampades vermelles que es reflecteixen inesborrables en la quietud de les seves aigües.
ALGUNES DISTANCIES
A MADRID A VALENCIA A ALACANT
240 Km 270 Km 250 Km
   
LOCALITZACIÓ
*Google Maps.
LOCALITZACIÓ
*Google Maps.
COMO ARRIBAR DES DE MADRID
ACCÉS DES DE LA ZONA CENTRE
Des de Madrid, seguim la carretera A-4 direcció Andalusia i ens desviem a la sortida de la localitat de Manzanares. Circumval•lem aquesta població i ens incorporem a la carretera N-430, on passarem per les poblacions de Membrilla, Alhambra i La Solana, fins arribar a la localitat de Ruidera, on, abans d'entrar a la població i després de passar un petit pont, ens desviarem cap a la dreta per la carretera de les llacunes. Immediatament després, girarem el primer carrer que trobarem cap a l’esquerra, que té un fort pendent, i tornarem a girar a l’esquerra, on ja hi trobarem l'Aparthotel Doña Ruidera.
COMO ARRIBAR DES DE VALENCIA
ACCÉS DES DE LA ZONA DE VALÈNCIA

Des de llevant, agafem l'autovia del Mediterrani fins arribar a la ciutat d’Albacete, la qual circumval•larem i seguirem direcció cap a Manzanares per la N-430. Barrax, Munera i Ossa de Montiel són les poblacions que trobarem abans d'arribar a Ruidera. Dins d'aquesta població, que creuarem en la seva totalitat, hi trobarem un Stop per girar cap a l'esquerra a la carretera de les llacunes de Ruidera. Immediatament després, girarem el primer carrer que trobarem cap a l’esquerra, que té un fort pendent, i tornarem a girar a l’esquerra, on ja hi trobarem l'Aparthotel Doña Ruidera.


 


Des de Múrcia, agafar l’A-30 fins a la localitat manxega d'Hellín, i aquí, la carretera CM-313 passant per localitats com Pozohondo, San Pedro, Lezuza i Munera on, direcció cap a Manzanares, ens incorporarem a la N-430 fins arribar a Ruidera. Dins d'aquesta població, que creuarem en la seva totalitat, hi trobarem un Stop per girar cap a l'esquerra a la carretera de les llacunes de Ruidera. Immediatament després, girarem el primer carrer que trobarem cap a l’esquerra, que té un fort pendent, i tornarem a girar a l’esquerra, on ja hi trobarem l'Aparthotel Doña Ruidera.

APARTAHOTEL DOÑA RUIDERA
Pedazo de lo Alto, 5 Ruidera 13249 CIUDAD REAL :: Teléfono y WhatsApp 613095494 :: e-mail: reservas@hotelruidera.es
APARTAHOTEL DOÑA RUIDERA
Pedazo de lo Alto, 5
Ruidera 13249 CIUDAD REAL
Teléfono y WhatsApp 613095494
e-mail: reservas@hotelruidera.es
MAPA WEB